Pan con tomate
Lekker voor erbij: geroosterde knoflookstokbroodjes met pittige tomatensaus.
Aan de slag
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.
Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes. Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.
Pan con tomate
Lekker voor erbij: geroosterde knoflookstokbroodjes met pittige tomatensaus.
bijgerecht
null personen
315 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.
Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes. Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 vleestomaten
4 el extra vierge olijfolie
1 tl Tabasco chipotle
1 vers wit stokbrood
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
grove rasp
grillpan