Forel in krant met barbecuestokbrood
Door de krant behoudt de vis zijn smaak en is hij lekker snel gaar.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Leg op elke krant 2 forellen met de olijfolie. Snijd de uien in ringen en de citroen in plakken, houd het rasp achter. Verdeel met de olijfolie over de vissen. Breng op smaak met peper en zout. Rol de kranten strak op en bind vast met keukentouw. Leg de pakketten 5 min. in een bak water, zodat ze door en door nat zijn.
Meng het citroenrasp, de dragon, rode peper, knoflook en boter. Snijd halve broden 10 keer in. Vul de sneetjes met boter en wikkel in aluminiumfolie. Als de barbecue heet is, leg je de vispakketten op de barbecue. Rooster 20 min. Leg de stokbroodpakketjes er na 10 min. bij en keer dan ook de vis. Maak de krant voorzichtig open en verwijder het vel van de vis. Fileer de vis en serveer met het stokbrood.
Forel in krant met barbecuestokbrood
Instructievideo - 03:52 min.
Forel in krant met barbecuestokbrood
Door de krant behoudt de vis zijn smaak en is hij lekker snel gaar.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Leg op elke krant 2 forellen met de olijfolie. Snijd de uien in ringen en de citroen in plakken, houd het rasp achter. Verdeel met de olijfolie over de vissen. Breng op smaak met peper en zout. Rol de kranten strak op en bind vast met keukentouw. Leg de pakketten 5 min. in een bak water, zodat ze door en door nat zijn.
Meng het citroenrasp, de dragon, rode peper, knoflook en boter. Snijd halve broden 10 keer in. Vul de sneetjes met boter en wikkel in aluminiumfolie. Als de barbecue heet is, leg je de vispakketten op de barbecue. Rooster 20 min. Leg de stokbroodpakketjes er na 10 min. bij en keer dan ook de vis. Maak de krant voorzichtig open en verwijder het vel van de vis. Fileer de vis en serveer met het stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 verse forel
2 traditionele olijfolie
2 witte uien
1 citroen
2 traditionele olijfolie
15 g verse dragon
1 rode peper
1 teen knoflook
125 g roomboter zeezout
1 vers stokbrood artisanale wit
Dit heb je nodig
barbecue
kranten
keukentouw