Forel op kruidig zoutbed
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel een kwart van kruiden over de binnenzijde van vissen. Meng de rest van de kruiden door het zout en leg dat op de bodem van de ovenschaal. Leg de forellen erop en besprenkel met de olijfolie. Dek de schotel af en plaats in het midden van de oven. Laat de vis ca. 20 min. gaar bakken.
Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten en laat ze uitlekken. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 5 min. meebakken.
Neem de forellen van het zoutbed en schud het overtollig zout eraf. Serveer de vis met de aardappel-courgetteschotel.
Forel op kruidig zoutbed
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel een kwart van kruiden over de binnenzijde van vissen. Meng de rest van de kruiden door het zout en leg dat op de bodem van de ovenschaal. Leg de forellen erop en besprenkel met de olijfolie. Dek de schotel af en plaats in het midden van de oven. Laat de vis ca. 20 min. gaar bakken.
Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten en laat ze uitlekken. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 5 min. meebakken.
Neem de forellen van het zoutbed en schud het overtollig zout eraf. Serveer de vis met de aardappel-courgetteschotel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g gedroogde Italiaanse kruiden
4 verse forel
500 g grof zeezout
6 el traditionele olijfolie
700 g vastkokende aardappelen
2 rode uien
2 courgette
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter