Forel met verse kruiden en citroen
De forellen zien er niet alleen fantastisch uit, maar smaken ook zo. Een feestje op de tuintafel!
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.
Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Forel met verse kruiden en citroen
Instructievideo - 02:21 min.
Forel grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:44 min.
Forel met verse kruiden en citroen
De forellen zien er niet alleen fantastisch uit, maar smaken ook zo. Een feestje op de tuintafel!
hoofdgerecht
null personen
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.
Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
7½ g verse dille
10 g verse platte peterselie
7½ g verse tijmblaadjes
4 verse forel
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue
visklemmen