Mosselen met venkel en pastis
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Verwijder de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de venkel en knoflook 1 min. Giet de mosselen af en voeg toe aan het venkelmengsel. Doe de kookroom en pastis erbij. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 min. Schud regelmatig. Lekker met ovenfrites en een groene salade.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Mosselen met venkel en pastis
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Verwijder de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de venkel en knoflook 1 min. Giet de mosselen af en voeg toe aan het venkelmengsel. Doe de kookroom en pastis erbij. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 min. Schud regelmatig. Lekker met ovenfrites en een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak mosselen
1 teen knoflook
1 venkelknol
1 el olijfolie
½ flesje kookroom
4 el pastis