Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
bewaar
bewaar

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen

40 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 min. op laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 min. op laag vuur. Pers de sinaasappel uit. Schenk het sap en de pastis bij de rijst, laat dit 2 min. zachtjes sudderen. Voeg de visfond, 400 ml water en 1 el sinaasappelrasp toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 min. heel zacht koken. Dep intussen de St.-Jakobsschelpen droog met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk ze met 1 el olijfolie en rooster ze op hoog vuur in 1-2 min. bruin in een hete grillpan. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep hem in warme borden en leg de St.-Jakobsschelpen erin. Garneer met de peterselie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig