St. Jakobsschelpen met haricots verts
Aan de slag
Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een zeef.
Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van 3 el olie, 1 el citroensap en naar smaak zout en peper.
Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, meng ze met 1 el olie en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Roerbak hierin de sint-jakobsschelpen in ca. 2 min. net aan gaar. Schep ze in de kom met dressing.
Roerbak nu de haricots verts 2 min. in de pan. Schep de haricots verts op de schelpen en schep alles luchtig door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 warme borden of schelpen. Strooi de roze peper erover. Lekker met warm geroosterd wittebrood.
St. Jakobsschelpen met haricots verts
voorgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een zeef.
Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van 3 el olie, 1 el citroensap en naar smaak zout en peper.
Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, meng ze met 1 el olie en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Roerbak hierin de sint-jakobsschelpen in ca. 2 min. net aan gaar. Schep ze in de kom met dressing.
Roerbak nu de haricots verts 2 min. in de pan. Schep de haricots verts op de schelpen en schep alles luchtig door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 warme borden of schelpen. Strooi de roze peper erover. Lekker met warm geroosterd wittebrood.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sint-jakobsschelpen
100 g haricots verts
1 citroen
4 el olijfolie
1 el roze peperkorrels