Gegrilde st-jakobsschelpen
Aan de slag
Rasp de gember. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de gember en knoflook 3 min.
Pureer ondertussen de kokosmelk en 2/3 van de koriander met de staafmixer. Doe met de vissaus bij de gember en knoflook in de wok en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in de wok en voeg sap naar smaak toe. Zet het vuur uit.
Verhit de grillpan. Bestrijk de schelpen met 2 el olie en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op een platte schaal of verdeel de schelpen over kommetjes. Schenk de saus erover. Verdeel de rest van de koriander erover.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gegrilde st-jakobsschelpen
bijgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gember. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de gember en knoflook 3 min.
Pureer ondertussen de kokosmelk en 2/3 van de koriander met de staafmixer. Doe met de vissaus bij de gember en knoflook in de wok en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in de wok en voeg sap naar smaak toe. Zet het vuur uit.
Verhit de grillpan. Bestrijk de schelpen met 2 el olie en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op een platte schaal of verdeel de schelpen over kommetjes. Schenk de saus erover. Verdeel de rest van de koriander erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
4 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 pakje kokosmelk
1 bakje koriander
1 el vissaus
1 limoen
1 zak sint-jakobsschelpen
Dit heb je nodig
grillpan, staafmixer