Sint-jakobsschelpen en courgette
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de rode peper in dunne reepjes. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng de rode peper met de gember, knoflook, sojasaus, oestersaus en olie.
Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Rijg ze om en om met de stukken courgette aan de satéprikkers. Schenk de saus erover en dek af tot gebruik.
Gril de spiesen in 3-4 min. gaar. Keer regelmatig. U kunt ze ook 3 min. in een grillpan bakken. Bestrooi met de koriander. Lekker met noedelsalade en broccoli.
Vis grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:52 min.
Sint-jakobsschelpen en courgette
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de rode peper in dunne reepjes. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng de rode peper met de gember, knoflook, sojasaus, oestersaus en olie.
Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Rijg ze om en om met de stukken courgette aan de satéprikkers. Schenk de saus erover en dek af tot gebruik.
Gril de spiesen in 3-4 min. gaar. Keer regelmatig. U kunt ze ook 3 min. in een grillpan bakken. Bestrooi met de koriander. Lekker met noedelsalade en broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
1 rode peper
2 cm verse gember
1 teen knoflook
2 el sojasaus
3 el oestersaus
6 el olijfolie
1 zak sint-jakobsschelpen
1 bakje koriander
Dit heb je nodig
8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water