Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen
Pasta met anijssmaak, voor als de kids niet mee-eten.
Aan de slag
Snijd de venkel in de lengte in dunne reepjes. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel en sjalot met peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de knoflook fijn.
Voeg de knoflook toe aan de venkel en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.
Voeg de Pastis toe en laat 1 min. koken. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 2 el citroensap en 100 ml water toe. Warm 3 min. mee. Snijd ondertussen de dille fijn.
Giet de pasta af en meng met de dille en rivierkreeftjes door de venkel. Garneer met de citroenpartjes en serveer direct.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen
Pasta met anijssmaak, voor als de kids niet mee-eten.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de venkel in de lengte in dunne reepjes. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel en sjalot met peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de knoflook fijn.
Voeg de knoflook toe aan de venkel en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.
Voeg de Pastis toe en laat 1 min. koken. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 2 el citroensap en 100 ml water toe. Warm 3 min. mee. Snijd ondertussen de dille fijn.
Giet de pasta af en meng met de dille en rivierkreeftjes door de venkel. Garneer met de citroenpartjes en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 sjalotten
2 el arachideolie
300 g trottole
1 citroen
2 tenen knoflook
2 el tarwebloem
50 ml pastis
125 g crème fraîche
100 ml kraanwater
15 g verse dille
200 g verse rivierkreeftjes