Mosselen met citroenroom
Aan de slag
Knoflook pellen en snipperen. Citroenschil raspen en citroen uitpersen. In grote diepe pan olie verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Prei, citroenschil, bouillontablet en room toevoegen en aan de kook brengen. Zo nu en dan roeren. Mosselen ondertussen wassen. Mosselen die ver openstaan of kapot zijn verwijderen. Mosselen met mosselkruiden (uit bak mosselen) aan pan toevoegen, omscheppen en met deksel op pan in 5-8 min. gaarkoken. Citroensap en peper naar smaak toevoegen. Brood in repen snijden. Mosselen met prei op 4 borden scheppen. Brood erbij geven. Mosselen weggooien die tijdens het koken niet zijn opengegaan.
Mosselen met citroenroom
hoofdgerecht
null personen
477 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Knoflook pellen en snipperen. Citroenschil raspen en citroen uitpersen. In grote diepe pan olie verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Prei, citroenschil, bouillontablet en room toevoegen en aan de kook brengen. Zo nu en dan roeren. Mosselen ondertussen wassen. Mosselen die ver openstaan of kapot zijn verwijderen. Mosselen met mosselkruiden (uit bak mosselen) aan pan toevoegen, omscheppen en met deksel op pan in 5-8 min. gaarkoken. Citroensap en peper naar smaak toevoegen. Brood in repen snijden. Mosselen met prei op 4 borden scheppen. Brood erbij geven. Mosselen weggooien die tijdens het koken niet zijn opengegaan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 citroen
3 eetlepels olie
2 zakken preiringen
1 visbouillontablet
1 flesje kookroom
1 bak mosselen
1 stokbrood