Mosselen wokken
Wokken ipv een mosselpan. Zo doe je dat! Lekker op smaak gebracht met kokos en sambal.
Aan de slag
Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten na flinke tik weggooien. Citroen wassen. Enkele reepjes citroenschil van citroen snijden. 1/2 citroen uitpersen. Rest van citroen in plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Roerbakmix ca. 2 minuten roerbakken. Sambal en citroenschil erdoor scheppen. Kokosmelk en mosselen toevoegen. Deksel (of aluminiumfolie) op wok leggen en mosselen in ca. 10 minuten gaarkoken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Dressing roeren van rest van olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak en mengen met sla. Mosselen met kookvocht en plakjes citroen over grote borden verdelen. Serveren met stokbrood en salade.
Mosselen wokken
Wokken ipv een mosselpan. Zo doe je dat! Lekker op smaak gebracht met kokos en sambal.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten na flinke tik weggooien. Citroen wassen. Enkele reepjes citroenschil van citroen snijden. 1/2 citroen uitpersen. Rest van citroen in plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Roerbakmix ca. 2 minuten roerbakken. Sambal en citroenschil erdoor scheppen. Kokosmelk en mosselen toevoegen. Deksel (of aluminiumfolie) op wok leggen en mosselen in ca. 10 minuten gaarkoken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Dressing roeren van rest van olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak en mengen met sla. Mosselen met kookvocht en plakjes citroen over grote borden verdelen. Serveren met stokbrood en salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakken mosselen
1 citroen
6 eetlepels zonnebloemolie
1 zak Thaise groentemix
1 theelepel sambal
1 pakje kokosmelk
1 zak gemengde ijsbergsla
1 bruin stokbrood
Dit heb je nodig
wok