Italiaanse mosselen
Zo'n geurige pan mosselen is zó gemaakt en je kunt er alle kanten mee op.
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Tik de geopende mosselen met bolle kant tegen de aanrecht. Blijft de mossel open, gooi dan weg. Voeg de tomaten, wijn en mosselen toe en breng afgedekt snel aan de kook. Kook de mosselen 7 min. totdat alle schelpen openstaan.
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de roerbakmix 5 min. aan. Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn. Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum. Serveer met stokbrood.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Italiaanse mosselen
Zo'n geurige pan mosselen is zó gemaakt en je kunt er alle kanten mee op.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Tik de geopende mosselen met bolle kant tegen de aanrecht. Blijft de mossel open, gooi dan weg. Voeg de tomaten, wijn en mosselen toe en breng afgedekt snel aan de kook. Kook de mosselen 7 min. totdat alle schelpen openstaan.
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de roerbakmix 5 min. aan. Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn. Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum. Serveer met stokbrood.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kg verse mosselen
400 g tomatenblokjes
100 ml rode wijn
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
15 g verse basilicum
1 bruin stokbrood