Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten
Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.
Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.
Verhit ¼ van de margarine in een mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij en roerbakgroente 2 min. Voeg de mosselen, de helft van de kruidenboterkruiden en het water toe en kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
Meng ondertussen de rest van de margarine met de rest van de kruidenboterkruiden. Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de mosselen met het brood en de kruidenmargarine.
Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten
Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.
Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.
Verhit ¼ van de margarine in een mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij en roerbakgroente 2 min. Voeg de mosselen, de helft van de kruidenboterkruiden en het water toe en kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
Meng ondertussen de rest van de margarine met de rest van de kruidenboterkruiden. Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de mosselen met het brood en de kruidenmargarine.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
200 g bleekselderij
100 g smeerbaar omega 3
600 g Italiaanse roerbakgroente
2 el kruidenboterkruiden
150 ml water
1 meergranen boulogne stokbrood
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan