Risotto met roerbakgroenten
Geur, kleur én smaak: alles zit erin.
Aan de slag
Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in reepjes. Roer het basilicum door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Risotto met roerbakgroenten
Geur, kleur én smaak: alles zit erin.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in reepjes. Roer het basilicum door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
800 g Italiaanse roerbakgroente champignons
300 g risottorijst
1¼ l hete paddenstoelenbouillon
40 g Parmigiano Reggiano
15 g verse basilicum