Biefstuk met champignons, knoflook en peterselie
De echte liefhebbers hebben 'm het liefst zo simpel mogelijk. Met wat champignons en krieltjes bijvoorbeeld.
Aan de slag
Prik het zakje krieltjes in met een vork en leg het vervolgens 5 min. in de magnetron op vol vermogen. Laat 2 min. uitdampen in uitgeschakelde magnetron. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak de krieltjes met het zout 10 min. Pers na 5 min. de helft van de knoflook erboven en schep om. Halveer de champignons. Verhit 2 el. olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur 3 min. Zet het vuur middelhoog, pers de rest van de knoflook erboven en roer door. Voeg na 1 min. de wijn toe en laat in 4 min. inkoken, zodat er bijna geen vocht overblijft.
Schep het geheel regelmatig om. Bestrijk vervolgens het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel wat zout. Verhit een koekenpan en bak 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Snijd de peterselieblaadjes fijn en voeg toe aan de champignons. Verdeel de biefstuk en krieltjes over de borden. Schep de champignons op de biefstuk.
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Biefstuk met champignons, knoflook en peterselie
De echte liefhebbers hebben 'm het liefst zo simpel mogelijk. Met wat champignons en krieltjes bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Prik het zakje krieltjes in met een vork en leg het vervolgens 5 min. in de magnetron op vol vermogen. Laat 2 min. uitdampen in uitgeschakelde magnetron. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak de krieltjes met het zout 10 min. Pers na 5 min. de helft van de knoflook erboven en schep om. Halveer de champignons. Verhit 2 el. olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur 3 min. Zet het vuur middelhoog, pers de rest van de knoflook erboven en roer door. Voeg na 1 min. de wijn toe en laat in 4 min. inkoken, zodat er bijna geen vocht overblijft.
Schep het geheel regelmatig om. Bestrijk vervolgens het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel wat zout. Verhit een koekenpan en bak 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Snijd de peterselieblaadjes fijn en voeg toe aan de champignons. Verdeel de biefstuk en krieltjes over de borden. Schep de champignons op de biefstuk.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krielaardappelen
5 el traditionele olijfolie
1 mespunt zout
2 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
150 ml Sauvignon blanc witte wijn
4 biefstukken
20 g verse platte peterselie