Tapas champignons met balsamico
De champignons worden een beetje zoetzuur door de balsamico, en de peper geeft ze precies voldoende pit.
Aan de slag
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak 2 min. mee.
Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en de wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.
Tapas champignons met balsamico
De champignons worden een beetje zoetzuur door de balsamico, en de peper geeft ze precies voldoende pit.
voorgerecht
null personen
155 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak 2 min. mee.
Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en de wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kastanjechampignons
1 rode peper
2 sjalotten
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
6 el balsamicoazijn
4 el witte wijn
1 tl kristalsuiker
2 el verse platte peterselie