Zelf hummus maken (basisrecept)
Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!
Aan de slag
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.
Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.
Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Zelf hummus maken (basisrecept)
Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!
bijgerecht
null personen
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.
Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.
Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.
variatietip:
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g biologische kikkererwten in pot
½ citroen
1 teen knoflook
3 el tahin sesampasta
½ tl zout
5 el water
1 el extra vierge olijfolie
½ tl milde paprikapoeder
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker