Pompoendip
Zoete pompoen laat zich graag in een badje leggen met romige hummus. Daar blijf je in dippen, mee smeren of uit scoopen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in stukken van 2 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min.
Rooster ondertussen de pompoenpitten en korianderzaad 2-3 min op middelhoog vuur. Schenk de olijfolie erbij, verwarm 1 min. mee op laag vuur en zet het vuur uit.
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Doe de kikkererwten, geroosterde pompoen, 2 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, tahin, het water en 1 el van de specerijenolie (per 4 personen) in een kom of hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de pompoenpitten-korianderzaadolie en serveer.
Pompoendip
Zoete pompoen laat zich graag in een badje leggen met romige hummus. Daar blijf je in dippen, mee smeren of uit scoopen.
null personen
200 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in stukken van 2 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min.
Rooster ondertussen de pompoenpitten en korianderzaad 2-3 min op middelhoog vuur. Schenk de olijfolie erbij, verwarm 1 min. mee op laag vuur en zet het vuur uit.
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Doe de kikkererwten, geroosterde pompoen, 2 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, tahin, het water en 1 el van de specerijenolie (per 4 personen) in een kom of hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de pompoenpitten-korianderzaadolie en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pompoen
1 el pompoenpitten
1 el korianderzaad
2 el olijfolie extra vierge
350 g kikkererwten in pot
½ citroen
1 teen knoflook
2 el tahin
3 el water
Dit heb je nodig
bakpapier