Gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim
Dit vegan hoofdgerecht is een pareltje. Want gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim klinkt niet alleen goed, zo smaakt het ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de knolselderij schoon en snijd de wortels eraf. Prik de knolselderij rondom in met een vork (ca. 30 keer) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het koriander- en venkelzaad 4 min. Plet de specerijen met een mes of in de vijzel. Meng het alternatief voor boter met de specerijen en het zout.
Bestrijk de knolselderij rondom met de specerijenboter en rooster ca. 1 uur en 30 min. Hij moet helemaal zacht zijn. Laat 15 min. rusten.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht op (aquafaba). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.
Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de kikkererwten met de tahin. Voeg ¾ van de koriander, 2 tl citroenrasp, 2½ el -sap en het water in 5 min. toe en pureer tot een heel gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop vlak voor het serveren de aquafaba en 1 tl citroensap met een handmixer in 2 min. goed schuimig.
Snijd de knolselderij in 4 parten en deze in de breedte in plakken van 2 cm. Leg steeds de uitsteekvorm op een bord, schep er ¼ van de crème in, strijk glad en haal de uitsteekvorm weg. Bestrooi de aquafaba met de paprikapoeder en bestrooi rondom met de rest van de koriander.
Gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim
Dit vegan hoofdgerecht is een pareltje. Want gebraden knolselderij met kikkererwtenschuim klinkt niet alleen goed, zo smaakt het ook.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de knolselderij schoon en snijd de wortels eraf. Prik de knolselderij rondom in met een vork (ca. 30 keer) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het koriander- en venkelzaad 4 min. Plet de specerijen met een mes of in de vijzel. Meng het alternatief voor boter met de specerijen en het zout.
Bestrijk de knolselderij rondom met de specerijenboter en rooster ca. 1 uur en 30 min. Hij moet helemaal zacht zijn. Laat 15 min. rusten.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht op (aquafaba). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.
Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de kikkererwten met de tahin. Voeg ¾ van de koriander, 2 tl citroenrasp, 2½ el -sap en het water in 5 min. toe en pureer tot een heel gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop vlak voor het serveren de aquafaba en 1 tl citroensap met een handmixer in 2 min. goed schuimig.
Snijd de knolselderij in 4 parten en deze in de breedte in plakken van 2 cm. Leg steeds de uitsteekvorm op een bord, schep er ¼ van de crème in, strijk glad en haal de uitsteekvorm weg. Bestrooi de aquafaba met de paprikapoeder en bestrooi rondom met de rest van de koriander.
bereidingstip:
biertip:
wijntip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg knolselderij
½ el korianderzaad
½ el venkelzaad
50 g Violife Vioblock ongezouten
½ tl zout
350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
1 citroen
15 g verse koriander
4 el tahin
8 el ijskoud water
½ tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
bakpapier
vijzel
staafmixer of keukenmachine
handmixer