Basisrecept vegan meringue
Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.
Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
Basisrecept vegan meringue
Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.
nagerecht
null porties
75 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
180 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.
Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
150 g fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
bakpapier