Basisrecept vegan meringue
bewaar
bewaar

Basisrecept vegan meringue

Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

15 min. bereiden / 3 uur oventijd / 1 uur wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 100 °C.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.

Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.

Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Basisrecept vegan meringue

Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig