Vegan meringue kerstkrans
bewaar
bewaar

Vegan meringue kerstkrans

De spectaculaire kerstkrans maken zonder ei? Geen probleem!

45 min. bereiden / 3 uur oventijd / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is ca. 120 ml (per 8 personen). Voeg ½ el citroensap (per 8 personen) toe. Klop het kikkererwtenvocht (dit wordt aquafaba genoemd) in ca 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en de citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.

Verwarm ondertussen het zomerfruit en de fruitspread in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de meringues in een krans op de schaal. Schep de kokosyochurt tussen de kransen en verdeel de vruchtencompote erover. Hak de chocolade grof en strooi over de krans. Steek de koekjes in de krans. Garneer met de blaadjes munt.

bereidingstipAls je geen kristalsuiker wilt gebruiken, kun je ook rietsuiker gebruiken. Je moet dan iets langer kloppen om het mengsel goed stijf te krijgen, en de meringues moeten 5 uur in de oven in plaats van 3.
combinatietipGebruik in plaats van de chocoladekoekjes oreo’s, die zijn ook vegan.
bereidingstipBestrooi de krans met behulp van een theezeefje met Veganz matcha mix bio of cacao.

Vegan meringue kerstkrans

Instructievideo - 00:39 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan meringue kerstkrans

De spectaculaire kerstkrans maken zonder ei? Geen probleem!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig