Vegan meringue kerstkrans
De spectaculaire kerstkrans maken zonder ei? Geen probleem!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is ca. 120 ml (per 8 personen). Voeg ½ el citroensap (per 8 personen) toe. Klop het kikkererwtenvocht (dit wordt aquafaba genoemd) in ca 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en de citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
Verwarm ondertussen het zomerfruit en de fruitspread in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de meringues in een krans op de schaal. Schep de kokosyochurt tussen de kransen en verdeel de vruchtencompote erover. Hak de chocolade grof en strooi over de krans. Steek de koekjes in de krans. Garneer met de blaadjes munt.
Vegan meringue kerstkrans
Instructievideo - 00:39 min.
Vegan meringue kerstkrans
De spectaculaire kerstkrans maken zonder ei? Geen probleem!
nagerecht
null personen
290 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
180 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is ca. 120 ml (per 8 personen). Voeg ½ el citroensap (per 8 personen) toe. Klop het kikkererwtenvocht (dit wordt aquafaba genoemd) in ca 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en de citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
Verwarm ondertussen het zomerfruit en de fruitspread in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de meringues in een krans op de schaal. Schep de kokosyochurt tussen de kransen en verdeel de vruchtencompote erover. Hak de chocolade grof en strooi over de krans. Steek de koekjes in de krans. Garneer met de blaadjes munt.
bereidingstip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
350 g biologische kikkererwten in pot
150 g fijne kristalsuiker
250 g diepvries zomerfruit
100 g biologische fruitspread bosvruchten
300 g plantaardige kokos gurt ongezoet
40 g witte chocolade met aardbei
150 g chocoladekoekjes
5 g verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
bakpapier
platte schaal