Kerstkrans van meringue, citroenyoghurt & fruit
Sluit het kerstdiner af met de klapper van dit jaar. Wow-effect gegarandeerd!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Schenk het eiwit in de kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 personen), de citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
Verwarm ondertussen het zomerfruit en de jam in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf en spatel de Turkse yoghurt en lemon curd erdoor.
Leg de meringues in een cirkel op de schaal. Schep de citroenyoghurt tussen de meringues. Verdeel de fruitcompote erover Verdeel de macarons erover. Haal de blaadjes munt van de takjes en verdeel over de krans.
Kerstkrans van meringue
Instructievideo - 00:58 min.
Kerstkrans van meringue, citroenyoghurt & fruit
Sluit het kerstdiner af met de klapper van dit jaar. Wow-effect gegarandeerd!
nagerecht
null personen
420 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
240 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Schenk het eiwit in de kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 personen), de citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
Verwarm ondertussen het zomerfruit en de jam in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf en spatel de Turkse yoghurt en lemon curd erdoor.
Leg de meringues in een cirkel op de schaal. Schep de citroenyoghurt tussen de meringues. Verdeel de fruitcompote erover Verdeel de macarons erover. Haal de blaadjes munt van de takjes en verdeel over de krans.
variatietip:
variatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
5 middelgrote eieren
150 g fijne kristalsuiker
150 g poedersuiker
1 el maizena
250 g diepvries zomerfruit
200 g kersenjam in pot
250 ml verse slagroom
100 g Turkse yoghurt
75 g lemon curd
6 macarons
5 g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
ronde platte schaal (Ø 40 cm)