Meringuekrans met exotisch fruit
Deze prachtige schuimkrans barst van 't fruit. Ziet er spectaculair uit en is heel makkelijk te maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 90 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom. Voeg het citroenrasp, 1 el citroensap en de kristalsuiker toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes tot het eiwit stijf en glanzend is. Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel erdoor.
Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim van Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (per 8 personen). Bak de meringues ca. 4 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Snijd de carambola in dunne plakjes. Schil de ananas en snijd de kern eruit. Schil de mango en haal de pit eruit. Snijd het fruit in dunne plakjes. Leg de meringues in een cirkel op de ronde platte schaal. Schep de gurt in hoopjes ertussen. Verdeel de lemon curd, het fruit en de passievrucht erover en serveer.
Meringuekrans met exotisch fruit
Deze prachtige schuimkrans barst van 't fruit. Ziet er spectaculair uit en is heel makkelijk te maken!
nagerecht
null personen
325 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
240 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 90 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom. Voeg het citroenrasp, 1 el citroensap en de kristalsuiker toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes tot het eiwit stijf en glanzend is. Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel erdoor.
Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim van Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (per 8 personen). Bak de meringues ca. 4 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Snijd de carambola in dunne plakjes. Schil de ananas en snijd de kern eruit. Schil de mango en haal de pit eruit. Snijd het fruit in dunne plakjes. Leg de meringues in een cirkel op de ronde platte schaal. Schep de gurt in hoopjes ertussen. Verdeel de lemon curd, het fruit en de passievrucht erover en serveer.
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
5 middelgrote scharreleieren
150 g fijne kristalsuiker
150 g poedersuiker
1 el maizena
125 g diepvries passievruchtblokjes
1 carambola
¼ ananas
½ mango
300 g plantaardige kokos gurt ongezoet
100 g lemon curd
Dit heb je nodig
bakpapier
ronde platte schaal (Ø 40 cm)