Schuimtaartjes met rood fruit
Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop op het laatst 1 el maïzena erdoor. Blijf kloppen tot het eiwit glanzende pieken vormt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met maïzena. Schep 8 bergjes eiwit gelijk verdeeld op het bakpapier. Duw met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de bergjes. Bak de schuimtaartjes 45 - 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Halveer de aardbeien en schep om met de bramen en frambozen. Schep in elk schuimtaartje een ½ el lemoncurd. Vul de taartjes verder met het fruit.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Schuimtaartjes met rood fruit
Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over.
nagerecht
null porties
155 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop op het laatst 1 el maïzena erdoor. Blijf kloppen tot het eiwit glanzende pieken vormt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met maïzena. Schep 8 bergjes eiwit gelijk verdeeld op het bakpapier. Duw met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de bergjes. Bak de schuimtaartjes 45 - 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Halveer de aardbeien en schep om met de bramen en frambozen. Schep in elk schuimtaartje een ½ el lemoncurd. Vul de taartjes verder met het fruit.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
1 el maizena
250 g verse aardbeien
125 g verse bramen
125 g verse frambozen
4 el lemon curd
Dit heb je nodig
bakpapier