Parelcouscous met courgette
bewaar
bewaar

Parelcouscous met courgette

Couscous, wij houden ervan! De korrels van parelcouscous zijn dikker en hebben daardoor een zachtere en vollere smaak.

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn.

Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe. Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous. Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.

variatietipJe kunt ook 300 g gewone couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min. staan.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Parelcouscous met courgette

Couscous, wij houden ervan! De korrels van parelcouscous zijn dikker en hebben daardoor een zachtere en vollere smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig