Groentestoof met parelcouscous
Uit de Marokkaanse keuken. Rijkgevuld met aubergine, courgette, tomaten, dadels en kikkererwten. Lichtzoet van smaak.
Aan de slag
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd plakken van 2 cm dik. Snijd de sjalotten in kwarten. Snijd de courgette in halve plakken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine 4 min. op hoog vuur. Bak de sjalotten 2 min. mee. Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn, tomatensaus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven. Halveer de dadels en voeg deze toe. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze samen met de cherrytomaten toe en stoof nog 10 min.
Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de stoof en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Schep in een mooie schaal. Hak de amandelen en strooi deze erover. Serveer de couscous er apart bij.
Groentestoof met parelcouscous
Uit de Marokkaanse keuken. Rijkgevuld met aubergine, courgette, tomaten, dadels en kikkererwten. Lichtzoet van smaak.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd plakken van 2 cm dik. Snijd de sjalotten in kwarten. Snijd de courgette in halve plakken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine 4 min. op hoog vuur. Bak de sjalotten 2 min. mee. Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn, tomatensaus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven. Halveer de dadels en voeg deze toe. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze samen met de cherrytomaten toe en stoof nog 10 min.
Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de stoof en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Schep in een mooie schaal. Hak de amandelen en strooi deze erover. Serveer de couscous er apart bij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
4 sjalotten
1 courgette
4 el traditionele olijfolie
1 kaneelstokje
2 tl gemalen komijn
350 g tomato frito
150 ml kraanwater
200 g dadels zonder pit
250 g cherrytomaten
400 g kikkererwten in blik
200 g parel couscous
50 g ongebrande amandelen