Snelle stoof met worst en couscous
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de worstjes 2 min. Neem uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de ui met de aubergine 4 min. Voeg het paprikapoeder, de kikkererwten en het water toe. Breng aan de kook.
Voeg de worstjes toe en stoof in 10 min. op laag vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over borden. Serveer met de worstjes en de groenten. Bestrooi met het sesamzaad.
Snelle stoof met worst en couscous
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de worstjes 2 min. Neem uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de ui met de aubergine 4 min. Voeg het paprikapoeder, de kikkererwten en het water toe. Breng aan de kook.
Voeg de worstjes toe en stoof in 10 min. op laag vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over borden. Serveer met de worstjes en de groenten. Bestrooi met het sesamzaad.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
1 ui
2 aubergines
400 g kikkererwten in blik
1 el sesamzaad
2 el traditionele olijfolie
450 g chipolataworstjes
1 tl paprikapoeder
50 ml kraanwater