Couscous met tuinerwten
Op de Marokkaanse toer met lekker veel peterselie en kikkererwten.
Aan de slag
Schep de couscous, de rozijnen en de helft van de kruiden uit het couscouspakket met de kikkererwten in een schaal. Kook water en schenk dit over de couscous. Laat 5 min. staan. Pers citroen uit. Klop wat citroensap los met de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Leg de tuinerwten in een zeef, spoel heet af tot ze frisgroen zijn. Schep ze om met de citroendressing. Snijd peterselie fijn. Schep 2/3 van de peterselie door de couscous, breng op smaak met peper en bestrooi met de kaas. Serveer de erwtjes erbij met de rest van de peterselie erover.
Couscous met tuinerwten
Op de Marokkaanse toer met lekker veel peterselie en kikkererwten.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schep de couscous, de rozijnen en de helft van de kruiden uit het couscouspakket met de kikkererwten in een schaal. Kook water en schenk dit over de couscous. Laat 5 min. staan. Pers citroen uit. Klop wat citroensap los met de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Leg de tuinerwten in een zeef, spoel heet af tot ze frisgroen zijn. Schep ze om met de citroendressing. Snijd peterselie fijn. Schep 2/3 van de peterselie door de couscous, breng op smaak met peper en bestrooi met de kaas. Serveer de erwtjes erbij met de rest van de peterselie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak Marokkaanse couscous
400 g kikkererwten in blik
400 ml kraanwater
1 citroen
30 g verse peterselie
4 el traditionele olijfolie
450 g fijne diepvries tuinerwten
200 g witte kaasblokjes in kruidenolie