Zomerse couscous met aubergine
bewaar
bewaar

Zomerse couscous met aubergine

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Doe de couscous in een ruime kom. Breng de tomatenpuree met het water, wijn en het bouillontablet al roerend aan de kook in een steelpan. Schenk over de couscous, roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de aubergine en dragon toe en bak in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 3 el sap met de rest van de olie tot een dressing. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Roer de couscous los met een vork en schep het basilicum, auberginemengsel en de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met falafelballetjes (schaal 234 g) en partjes citroen.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zomerse couscous met aubergine

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig