Gestoomde gevulde courgette
Heerlijk mediterraan gerecht dat je bereidt met een... stoomkoker!
Aan de slag
Roer in een kom de couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en het water door elkaar en laat ca. 10 min. staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel tot op ¾ cm van de wand. Vul de courgettes hoog op met het couscousmengsel en leg naast elkaar in de stoomkorf.
Vul de stoomkoker met water. Zet de stoomkorf erin en stoom de courgettes in ca. 25 min. gaar.
Gestoomde gevulde courgette
Heerlijk mediterraan gerecht dat je bereidt met een... stoomkoker!
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Roer in een kom de couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en het water door elkaar en laat ca. 10 min. staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel tot op ¾ cm van de wand. Vul de courgettes hoog op met het couscousmengsel en leg naast elkaar in de stoomkorf.
Vul de stoomkoker met water. Zet de stoomkorf erin en stoom de courgettes in ca. 25 min. gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g couscous
1 el shoarmakruiden
¾ el vloeibare Italiaanse kruidenbouillon
200 ml kraanwater
3 bosuien
8 g verse munt
200 g zachte geitenkaas
2 courgettes
Dit heb je nodig
stoomkoker