Gevulde courgette geitenkaas
Courgette uit de oven met een knapperige vulling van geitenkaas, ui en tijm. Lekker met rijst met tomatensaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en halveer. Hol de courgettes uit (zaadlijsten worden niet gebruikt). Snijd de korstjes van het brood en (evt. in keukenmachine) verkruimelen.
Prak de broodkruimels, tijm en de helft van de uien met een vork door de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met het geitenkaasmengsel en druk stevig aan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de courgette op de bakplaat in de oven in 30 min. gaar.
Verwarm intussen de tomatenblokjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden en schenk de tomatensaus erover. Leg de courgette ernaast.
Gevulde courgette geitenkaas
Courgette uit de oven met een knapperige vulling van geitenkaas, ui en tijm. Lekker met rijst met tomatensaus.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en halveer. Hol de courgettes uit (zaadlijsten worden niet gebruikt). Snijd de korstjes van het brood en (evt. in keukenmachine) verkruimelen.
Prak de broodkruimels, tijm en de helft van de uien met een vork door de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met het geitenkaasmengsel en druk stevig aan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de courgette op de bakplaat in de oven in 30 min. gaar.
Verwarm intussen de tomatenblokjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden en schenk de tomatensaus erover. Leg de courgette ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
1 rode ui
2 courgettes
2 sneetjes oud bruinbrood
1 tl gedroogde tijm
150 g zachte geitenkaas
200 ml tomatenblokjes
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier