Ensaladilla rusa met bietjes
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer de grote en kook in water met zout in 15 min. net gaar. Giet af en laat 10 min. afkoelen.
Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe in een schaal. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en voeg samen met de kappertjes toe aan de bietjes. Klop de azijn, olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de bietjes.
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en voeg samen met de peterselie toe aan de bietjes. Schep de salade om en serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Ensaladilla rusa met bietjes
bijgerecht
null personen
285 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer de grote en kook in water met zout in 15 min. net gaar. Giet af en laat 10 min. afkoelen.
Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe in een schaal. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en voeg samen met de kappertjes toe aan de bietjes. Klop de azijn, olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de bietjes.
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en voeg samen met de peterselie toe aan de bietjes. Schep de salade om en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
1 schaal gekookte bieten
1 rode ui
2 el kappertjes
2 el wittewijnazijn
3 el olijfolie
2 tl dijonmosterd
½ bakje platte peterselie