Bietentzatziki
Aan de slag
Schil de bietjes. Snijd ze in dunne plakken en de plakken in dunne reepjes (julienne). Laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Meng de bietjes met de ui, knoflook, yoghurt en olie tot tzatziki. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en schep 3/4 door de tzatziki. Bestrooi de tzatziki met de rest van de peterselie. Lekker met een broodje shoarma.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Bietentzatziki
bijgerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de bietjes. Snijd ze in dunne plakken en de plakken in dunne reepjes (julienne). Laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Meng de bietjes met de ui, knoflook, yoghurt en olie tot tzatziki. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en schep 3/4 door de tzatziki. Bestrooi de tzatziki met de rest van de peterselie. Lekker met een broodje shoarma.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal gekookte bieten
1 rode ui
2 tenen knoflook
½ beker Griekse yoghurt
3 el olijfolie extra vierge
1 bakje platte peterselie