Vegaburger met zoete frieten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zoete aardappelen in dikke frieten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met zout. Rooster de frieten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgers 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Bak de ui 3 min. in de achtergebleven olie.
Snijd de kadetten open en beleg met een paar blaadjes sla. Verdeel de hamburgers, wat tomaat, wat ui en de helft van de sladressing erover. Doe de rest van de sla, ui en tomaat in een schaal en besprenkel met de rest van de dressing. Serveer de vegaburgers met de frieten en salade.
Snijden
Instructievideo - 02:22 min.
Vegaburger met zoete frieten
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
25 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zoete aardappelen in dikke frieten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met zout. Rooster de frieten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgers 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Bak de ui 3 min. in de achtergebleven olie.
Snijd de kadetten open en beleg met een paar blaadjes sla. Verdeel de hamburgers, wat tomaat, wat ui en de helft van de sladressing erover. Doe de rest van de sla, ui en tomaat in een schaal en besprenkel met de rest van de dressing. Serveer de vegaburgers met de frieten en salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappelen
5 el olijfolie
4 vegetarische hamburgers
1 rode ui
1 zak witte vloerkadetten
1 zak romainesla
3 tomaten
4 el sladressing knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier