Vegaschnitzel met paddenstoelen
Aan de slag
Halveer de grote krieltjes. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. krokant en bruin. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Bak de oesterzwammen 2 min. in de achtergebleven olie. Voeg de kookroom, mosterd en 2 el water toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en zout.
Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar.
Schep de rest van de peterselie en peper en zout door de krieltjes. Verdeel de krieltjes met de schnitzels, de broccoli en de paddenstoelenroomsaus over 4 borden en serveer.
Vegaschnitzel met paddenstoelen
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de grote krieltjes. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. krokant en bruin. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Bak de oesterzwammen 2 min. in de achtergebleven olie. Voeg de kookroom, mosterd en 2 el water toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en zout.
Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar.
Schep de rest van de peterselie en peper en zout door de krieltjes. Verdeel de krieltjes met de schnitzels, de broccoli en de paddenstoelenroomsaus over 4 borden en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 duopak krieltjes
4 el olijfolie
4 vegetarische schnitzels
1 schaal oesterzwammen
150 ml kookroom
1 el mosterd
1 bakje platte peterselie
500 g broccoli