Vegaschnitzel met salade van aardappel, broccoli & dille
Een frisse aardappelsalade met een krokante vegaschnitzel! De lente lacht je toe.
Aan de slag
Halveer de krieltjes, snijd de grote in kwarten en kook alle krieltjes in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg de laatste 4 min. de broccoli aan de krieltjes toe. Giet af en laat goed uitlekken.
Klop ondertussen ⅔ van de olie, 2 el azijn uit het augurkenpotje (per 4 personen) met de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de amandelen grof. Snijd de augurkjes schuin doormidden en snijd de dille fijn. Schep de krieltjes, broccoli, augurkjes, sjalot, radijs, dille en veldsla om met de dressing.
Verdeel de salade over borden. Garneer met de amandelen en serveer met de schnitzels.
Vegaschnitzel met salade van aardappel, broccoli & dille
Een frisse aardappelsalade met een krokante vegaschnitzel! De lente lacht je toe.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes, snijd de grote in kwarten en kook alle krieltjes in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg de laatste 4 min. de broccoli aan de krieltjes toe. Giet af en laat goed uitlekken.
Klop ondertussen ⅔ van de olie, 2 el azijn uit het augurkenpotje (per 4 personen) met de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de amandelen grof. Snijd de augurkjes schuin doormidden en snijd de dille fijn. Schep de krieltjes, broccoli, augurkjes, sjalot, radijs, dille en veldsla om met de dressing.
Verdeel de salade over borden. Garneer met de amandelen en serveer met de schnitzels.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
500 g broccoli
6 el milde olijfolie
½ el mosterd
400 g vegetarische schnitzels
2 sjalotten
200 g radijsjes
60 g gerookte amandelen
235 g mini augurken
15 g verse dille
75 g biologische veldsla