Tempura van garnalen
Aan de slag
Verhit de olie in een wok tot 180 °C. De olie is heet als een stukje brood dat u erin doet, direct begint te bruisen.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten.
Haal de garnalen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de garnalen in kleine porties in 2-3 min. goudbruin en gaar. Lekker met Japanse sojasaus om te dippen en zeewiersalade (bakje 125 g, afdeling verse vis).
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Tempura van garnalen
bijgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok tot 180 °C. De olie is heet als een stukje brood dat u erin doet, direct begint te bruisen.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten.
Haal de garnalen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de garnalen in kleine porties in 2-3 min. goudbruin en gaar. Lekker met Japanse sojasaus om te dippen en zeewiersalade (bakje 125 g, afdeling verse vis).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l arachideolie
300 g reuzengarnalen
100 g bloem
1 el maizena
200 ml mineraalwater
3 ijsblokjes