Marmerplaatcake
Een piece of cake is het niet om 'm te maken, maar dan heb je wel een Engelse heerlijkheid voor bij de koffie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer 3 min. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
Roer het rasp en sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Zeef het griesmeel en de bloem erboven en spatel er luchtig door.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet in. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met heet water en verdeel dit over het beslag. Maak een marmerpatroon door de achterkant van een theelepel door de jam en het beslag te halen.
Controleer na 35 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd in stukken en serveer.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Marmerplaatcake
Een piece of cake is het niet om 'm te maken, maar dan heb je wel een Engelse heerlijkheid voor bij de koffie.
nagerecht
null porties
245 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer 3 min. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
Roer het rasp en sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Zeef het griesmeel en de bloem erboven en spatel er luchtig door.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet in. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met heet water en verdeel dit over het beslag. Maak een marmerpatroon door de achterkant van een theelepel door de jam en het beslag te halen.
Controleer na 35 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd in stukken en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
225 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
2 citroenen
200 ml crème fraîche
1 tl bakpoeder
170 g griesmeel
130 g tarwebloem
225 g bosbessenjam
1 el water
Dit heb je nodig
ovenschaal (34 x 23 cm)