Marmerplaatcake
bewaar
bewaar

Marmerplaatcake

Een piece of cake is het niet om 'm te maken, maar dan heb je wel een Engelse heerlijkheid voor bij de koffie.

25 min. bereiden / 40 min. oventijd / 2 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer 3 min. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.

Roer het rasp en sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Zeef het griesmeel en de bloem erboven en spatel er luchtig door.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet in. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met heet water en verdeel dit over het beslag. Maak een marmerpatroon door de achterkant van een theelepel door de jam en het beslag te halen.

Controleer na 35 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd in stukken en serveer.

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marmerplaatcake

Een piece of cake is het niet om 'm te maken, maar dan heb je wel een Engelse heerlijkheid voor bij de koffie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig