Ovenpasta met groenten
Écht Italiaans, deze pastaschotel met mozzarella, tomaten en oregano.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken. Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
Ovenpasta met groenten
Écht Italiaans, deze pastaschotel met mozzarella, tomaten en oregano.
hoofdgerecht
null personen
975 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken. Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g macaroni grande
2 el traditionele olijfolie
150 g baconreepjes
375 g ratatouille à la Provençale in blik
2 tomaten
125 g mozzarella
½ tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
ovenschaal (18 x 24 cm)