Penne met groene asperges
Door de asperges te grillen, blijven ze lekker knapperig.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in 4 stukken. Meng de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de asperges 4 min. Keer halverwege.
Doe ondertussen de ratatouille en romaatjes in een pan en verhit 4 min. Roer af en toe en druk de romaatjes plat met de achterkant van een lepel. Giet de pasta af en vang ½ kopje kookvocht op. Doe dit bij de ratatouille. Scheur de blaadjes basilicum en rasp de kaas.
Schep de pasta en de asperges erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Garneer de pasta met het basilicum en de kaas.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Penne met groene asperges
Door de asperges te grillen, blijven ze lekker knapperig.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in 4 stukken. Meng de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de asperges 4 min. Keer halverwege.
Doe ondertussen de ratatouille en romaatjes in een pan en verhit 4 min. Roer af en toe en druk de romaatjes plat met de achterkant van een lepel. Giet de pasta af en vang ½ kopje kookvocht op. Doe dit bij de ratatouille. Scheur de blaadjes basilicum en rasp de kaas.
Schep de pasta en de asperges erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Garneer de pasta met het basilicum en de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
350 g verse groene asperges
1 el traditionele olijfolie
375 g ratatouille à la Provençale in blik
250 g romaatjes
100 g Twijfelaar 50+ kaas
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
grillpan