Lasagne met ratatouille
Tegen lasagne zeggen we nooit nee, helemaal niet als-ie extra goedgevuld is.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in met olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, peper en zout toe en bak het gehakt in ca. 5 min. rul. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop steeds een laagje lasagnebladen, gehakt, ratatouille en laagje saus. Herhaal tot alle bladen op zijn en eindig met de saus. Strooi de kaas erover.
Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en lichtbruin worden. Dek tussentijds af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Lasagne met ratatouille
Tegen lasagne zeggen we nooit nee, helemaal niet als-ie extra goedgevuld is.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in met olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, peper en zout toe en bak het gehakt in ca. 5 min. rul. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop steeds een laagje lasagnebladen, gehakt, ratatouille en laagje saus. Herhaal tot alle bladen op zijn en eindig met de saus. Strooi de kaas erover.
Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en lichtbruin worden. Dek tussentijds af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje besciamella sausmix
500 ml halfvolle melk
2 el traditionele olijfolie
250 g rundergehakt
200 g verse lasagnebladen
750 g ratatouille à la Provençale in blik
100 g gemalen oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter