Amerikaanse zoete-aardappeltaart
In Amerika eten ze deze taart vooral met feestdagen. Een beetje gek, maar wel een heel lekker dessert.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel. Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Amerikaanse zoete-aardappeltaart
In Amerika eten ze deze taart vooral met feestdagen. Een beetje gek, maar wel een heel lekker dessert.
nagerecht
null personen
390 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel. Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
6 plakjes diepvries bladerdeeg
125 g ongezouten roomboter
150 g kristalsuiker
125 ml halfvolle melk
2 middelgrote eieren
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen kaneel
1 tl vanillearoma
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)
pureestamper
sateprikker