Zoete aardappelfrieten met blue-cheesedip
Patatje met, maar dan lekker anders!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie en knoflook in een kom en besprenkel de frieten ermee. Bestrooi met 1 el sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Doe ondertussen de zure room en karnemelk in het bakje van de staafmixer. Verkruimel de kaas erbij en pureer kort. Breng op smaak met peper. Serveer de frieten met de dip.
Zoete aardappelfrieten met blue-cheesedip
Instructievideo - 01:55 min.
Patatzak vouwen
Instructievideo - 00:55 min.
Zoete aardappelfrieten met blue-cheesedip
Patatje met, maar dan lekker anders!
bijgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie en knoflook in een kom en besprenkel de frieten ermee. Bestrooi met 1 el sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Doe ondertussen de zure room en karnemelk in het bakje van de staafmixer. Verkruimel de kaas erbij en pureer kort. Breng op smaak met peper. Serveer de frieten met de dip.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
1 teen knoflook
4 el traditionele olijfolie
2 el sesamzaad
125 ml zure room
2 el karnemelk
100 g Danablu blauwaderkaas 50+
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer