Zoeteaardappelfriet met kaasdip
Je blíjft deze zoete frieten dopen in de romige kaasdip. Moeilijk om vanaf te blijven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de knoflook en besprenkel de frieten ermee. Bestrooi met de helft van het sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Pureer de kaas met de zure room en karnemelk. Breng op smaak met peper. Serveer de frieten met de dip.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Zoeteaardappelfriet met kaasdip
Je blíjft deze zoete frieten dopen in de romige kaasdip. Moeilijk om vanaf te blijven!
bijgerecht
null personen
560 kcal
5 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de knoflook en besprenkel de frieten ermee. Bestrooi met de helft van het sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Pureer de kaas met de zure room en karnemelk. Breng op smaak met peper. Serveer de frieten met de dip.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
2 el sesamzaad
100 g Danablu blauwaderkaas 50+
125 ml zure room
2 el karnemelk
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer