Banh mi (Vietnamees broodje)
Heel veel smaken verpakt in één knapperig broodje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in plakjes van een ½ cm dik en doe in een kom. Bestrooi met 1/5 van de kokosbloesemsuiker en besprenkel met de vissaus, maggi en zonnebloemolie. Schep om en laat 15 min. staan.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de azijn en de rest van de suiker tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost. Meng de limoendressing door de peen julienne. Laat 10 min. staan. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.
Verhit een koekenpan of wok zonder olie of boter en bak de varkenshaas 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen het stokbrood in 4 stukken en halveer de stukken overlangs.
Besmeer alle stokbroodhelften met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade, de varkenshaas, komkommer en radijs over de onderste helften. Besprenkel met de sriracha en eventueel extra mayonaise en leg op elk broodje een takje koriander. Bedek met de bovenste helften van het stokbrood.
Banh mi
Instructievideo - 01:58 min.
Banh mi (Vietnamees broodje)
Heel veel smaken verpakt in één knapperig broodje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in plakjes van een ½ cm dik en doe in een kom. Bestrooi met 1/5 van de kokosbloesemsuiker en besprenkel met de vissaus, maggi en zonnebloemolie. Schep om en laat 15 min. staan.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de azijn en de rest van de suiker tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost. Meng de limoendressing door de peen julienne. Laat 10 min. staan. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.
Verhit een koekenpan of wok zonder olie of boter en bak de varkenshaas 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen het stokbrood in 4 stukken en halveer de stukken overlangs.
Besmeer alle stokbroodhelften met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade, de varkenshaas, komkommer en radijs over de onderste helften. Besprenkel met de sriracha en eventueel extra mayonaise en leg op elk broodje een takje koriander. Bedek met de bovenste helften van het stokbrood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g scharrelvarkenshaas
2½ el kokosbloesemsuiker
1 tl vissaus
2 tl maggi aroma
1 el zonnebloemolie
1 limoen
1 el rodewijnazijn
150 g peen julienne
½ komkommer
4 radijsjes
1 vers rustiek stokbrood wit
2 el Japanse mayonaise
4 tl srirachasaus
4 takjes verse koriander