Panpizza peperoni
De Italiaanse pizza op z’n Amerikaans.
45 min. bereiden / 25 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd de uien in dunne ringen en de mozzarella in plakken. Meng in een ruime kom de bloem met de gist en het zout. Voeg het water in delen toe en kneed met je handen in 8 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur en 30 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 230 ºC.
Vet een koekenpan met een doorsnede van 28 cm in met de olie. Kneed het deeg kort. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties, leg 1 deel in de pan en duw met de hand naar buiten tot de bodem bedekt is. Verdeel de helft van de tomato frito erover, laat ½ cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de chorizo, mozzarella, ui en paprika. Bak de pizza 5 min. op middelhoog vuur in de pan tot de bodem goudbruin en krokant is. Controleer regelmatig.
Laat op een met bakpapier beklede bakplaat glijden en maak zo nog een pizza. Zet de pizza's naast elkaar ca. 25 min. in de oven. Past dat niet, zet ze dan boven elkaar en wissel halverwege de baktijd om. Halveer de pizza's en serveer op een mooie schaal of plank.
Panpizza peperoni
Instructievideo - 02:00 min.
Panpizza peperoni
De Italiaanse pizza op z’n Amerikaans.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
45 min. bereiden
90 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd de uien in dunne ringen en de mozzarella in plakken. Meng in een ruime kom de bloem met de gist en het zout. Voeg het water in delen toe en kneed met je handen in 8 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur en 30 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 230 ºC.
Vet een koekenpan met een doorsnede van 28 cm in met de olie. Kneed het deeg kort. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties, leg 1 deel in de pan en duw met de hand naar buiten tot de bodem bedekt is. Verdeel de helft van de tomato frito erover, laat ½ cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de chorizo, mozzarella, ui en paprika. Bak de pizza 5 min. op middelhoog vuur in de pan tot de bodem goudbruin en krokant is. Controleer regelmatig.
Laat op een met bakpapier beklede bakplaat glijden en maak zo nog een pizza. Zet de pizza's naast elkaar ca. 25 min. in de oven. Past dat niet, zet ze dan boven elkaar en wissel halverwege de baktijd om. Halveer de pizza's en serveer op een mooie schaal of plank.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groene paprika
2 rode uien
250 g mozzarella
425 g tarwebloem
7 g gedroogde gist
1 mespunt zout
250 ml water
2 el traditionele olijfolie
175 g tomato frito
125 g chorizo pamplona
Dit heb je nodig
theedoek