Plaatpizza
Aan de slag
Los het gist in het lauwwarme water op. Meng in een schaal de bloem met de gistoplossing en de olie en kneed in 5-10 min. tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg. Laat de deegbal in een kom onder een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de bakplaat in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote langwerpige lap die op de bakplaat past. Scheur de kipfilet en salami in grove stukken. Snijd de ui en de paprika in ringen.
Bestrijk het deeg met de tomatensaus; laat de randen vrij. Beleg de pizza met de kipfilet en salami en verdeel daarover de paprika, ui en de kaas. Bak de pizza in de oven in 20-25 min. goudbruin. Snijd de pizza in 8 gelijke stukken.
Plaatpizza
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Los het gist in het lauwwarme water op. Meng in een schaal de bloem met de gistoplossing en de olie en kneed in 5-10 min. tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg. Laat de deegbal in een kom onder een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de bakplaat in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote langwerpige lap die op de bakplaat past. Scheur de kipfilet en salami in grove stukken. Snijd de ui en de paprika in ringen.
Bestrijk het deeg met de tomatensaus; laat de randen vrij. Beleg de pizza met de kipfilet en salami en verdeel daarover de paprika, ui en de kaas. Bak de pizza in de oven in 20-25 min. goudbruin. Snijd de pizza in 8 gelijke stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
150 ml water
302 g tarwebloem
1 el traditionele olijfolie
150 g gebraden kipfilet
125 g salami
1 ui
1 rode paprika
370 g sugo pastasaus pikant
100 g geraspte chedderkaas
Dit heb je nodig
bakplaat