Pikante vierkazenpizza
Met vier verschillende soorten kaas heeft deze pizza helemaal geen tomatensaus nodig.
1 uur bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Meng de bloem met de gist en het zout. Schenk het water en de olie in een kuiltje. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1 uur onder een vochtige theedoek in een kom op een warme plek rijzen tot het volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Maak de pepers schoon en snijd ze in flinterdunne ringetjes. Snijd de mozzarella en gorgonzola in dunne plakjes. Rasp de Grana Padano grof. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot twee cirkels van ca. 30 cm doorsnede. Laat het deeg aan de rand iets dikker. Vet de bakplaat (grote oven) of twee bakplaten (gewone oven) in en leg de pizzabodems erop. Beleg deze met de mozzarella, gorgonzola en ricotta. Strooi de Grana Padano, peperringetjes en tijm over de pizza.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven, of schuif twee bakplaten boven elkaar in de oven en wissel halverwege de baktijd om. Bak de pizza's in ca. 15 minuten gaar en krokant.
Pizzadeeg maken
Instructievideo - 02:19 min.
Pikante vierkazenpizza
Met vier verschillende soorten kaas heeft deze pizza helemaal geen tomatensaus nodig.
hoofdgerecht
null personen
1470 kcal
60 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem met de gist en het zout. Schenk het water en de olie in een kuiltje. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1 uur onder een vochtige theedoek in een kom op een warme plek rijzen tot het volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Maak de pepers schoon en snijd ze in flinterdunne ringetjes. Snijd de mozzarella en gorgonzola in dunne plakjes. Rasp de Grana Padano grof. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot twee cirkels van ca. 30 cm doorsnede. Laat het deeg aan de rand iets dikker. Vet de bakplaat (grote oven) of twee bakplaten (gewone oven) in en leg de pizzabodems erop. Beleg deze met de mozzarella, gorgonzola en ricotta. Strooi de Grana Padano, peperringetjes en tijm over de pizza.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven, of schuif twee bakplaten boven elkaar in de oven en wissel halverwege de baktijd om. Bak de pizza's in ca. 15 minuten gaar en krokant.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
1 zakje gedroogde gist
1 mespunt zout
150 ml water
1 el traditionele olijfolie
2 rode pepers
1 bol mozzarella
150 g gorgonzola
100 g Grana Padano kazen
250 g ricotta
½ el gedroogde tijm