Kruidenboter-monkeybread met kaas
Een kruidenboter-moneybread met een cheesy touch. Een verrassende brunchtraktatie die iedereen lekker gaat vinden.
Aan de slag
Doe de bloem, de suiker, de gist, olie, water en het zout in de kom van de staande mixer. Kneed in ca. 10 min. met de deeghaak tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met de hand. Vorm er een bal van, leg in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Smelt de kruidenboter. Rasp de kaas en snijd de bieslook fijn. Kneed het deeg kort door, verdeel (per monkeybread) het in 30 porties en rol er bolletjes van. Rol de bolletjes door de gesmolten boter. Rol vervolgens 10 bolletjes door de bieslook, 10 door het sesamzaad en 10 door de zonnebloempitten.
Bestuif de ingevette tulband met wat bloem. Verdeel 10 verschillende bolletjes om en om over de vorm. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Herhaal deze stap en eindig met de rest van de bolletjes. Dek het brood losjes af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en bak het brood in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat het 5 min. in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en serveer.
Kruidenboter-monkeybread met kaas
Een kruidenboter-moneybread met een cheesy touch. Een verrassende brunchtraktatie die iedereen lekker gaat vinden.
null personen
350 kcal
45 min. bereiden
125 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bloem, de suiker, de gist, olie, water en het zout in de kom van de staande mixer. Kneed in ca. 10 min. met de deeghaak tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met de hand. Vorm er een bal van, leg in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Smelt de kruidenboter. Rasp de kaas en snijd de bieslook fijn. Kneed het deeg kort door, verdeel (per monkeybread) het in 30 porties en rol er bolletjes van. Rol de bolletjes door de gesmolten boter. Rol vervolgens 10 bolletjes door de bieslook, 10 door het sesamzaad en 10 door de zonnebloempitten.
Bestuif de ingevette tulband met wat bloem. Verdeel 10 verschillende bolletjes om en om over de vorm. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Herhaal deze stap en eindig met de rest van de bolletjes. Dek het brood losjes af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en bak het brood in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat het 5 min. in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
1 tl kristalsuiker
4 g gedroogde gist
2 tl milde olijfolie
200 ml water
½ tl zout
75 g kruidenboter
150 g Grana Padano 32+
25 g verse bieslook
3 el sesamzaad
4 el zonnebloempitten
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
vershoudfolie
gladde tulband (Ø22 cm, ingevet)